БОДЕНЗЕE - БАВАРСКИ КРАЛСКИ ЗАМЪЦИ - ЗАЛЦБУРГ - МЮНХЕН - 7 дена/4 нощувки


Екскурзията включва: 1 нощувка в Залцбург или околности, 2 нощувки в района на езерото Бодензе, 1 нощувка в Мюнхен или околности и разглеждане с екскурзовод на най-живописните места по езерата Бодензе (Констанц, Майнау) и Химзе (двореца „Херенхимзе"), замъците „Хьоеншвангау", „Нойшванщайн", забележителностите на Залцбург и Мюнхен. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 10:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 14:00 ч. – отпътуване от София, от Централна автогара София, сектор “Паркинг“. Качването в автобуса започва в 13:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Залцбург. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН - Сутринта - пристигане в Залцбург. Разглеждане на забележителностите на града с екскурзовод: „Гетрайдегасе", родната къща на Моцарт, църквата „Св.Петър", гробището „Св.Петър", площадите „Капителплац", „Домплац", „Резиденплац", „Моцартплац", градините на замъка „Мирабел". Възможност за посещение на замъка „Хьоензалцбург" - най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за eзерото „Химзе" (най-голямото езеро в Бавария). Посещение на двореца „Херенхимзе", копие на двореца „Версай", построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова ."Херенинзел" (билетът за корабчето до „Херенинзел" не е включен в пакетната цена на екскурзията).
Продължаване към Бодензе. Пристигане, настаняване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Констанц, най-голямото селищe на езерото „Бодензе" и на острова „Майнау", наречен още „острова на цветята" (билетът за корабчето до „Майнау" не е включен в пакетната цена на екскурзията). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Разглеждане на замъците „Хьоеншвангау" и „Нойшванщайн", гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка „Нойшванщайн" има 30 мин ходене пеша, а до замъка „Хьоеншвангау" - 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони - цената в посока нагоре е 5 EUR или със специален автобус - совалка, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на „Нойшванщайн", трябва да имате пред вид, че между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството - ще се почувствате като в приказка на Шарл Перо. Продължаване към Мюнхен. Пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац", Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Марианплац" с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Следобед - свободно време. Възможност за посещение на музеи - Дойчес музеум или Пинакотеките. Възможност за обяд в най-старата бирария на Мюнхен - Хофбройхаус, датираща от 16 век. Вечерта отпътуване за България. Нощен преход.

СЕДМИ ДЕН - Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг“. Трансфер до Пловдив.

ДАТИ И ЦЕНИ:
15.07.2019 - 21.07.2019 589 лв.
05.08.2019 - 11.08.2019 589 лв.
02.09.2019 - 08.09.2019 572 лв.
20.09.2019 - 26.09.2019 582 лв.
05.10.2019 - 11.10.2019 572 лв.

цена на възрастен в двойна/тройна стая 572 лв.
цена на човек в индивидуална стая 737 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 499 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 525 лв.

 

Цената включва: 
  • Транспорт с луксозен автобус
  • Съответния брой нощувки със закуски.
  • Водач-придружител от фирмата
  • Екскурзоводско обслужване
Цената не включва: 
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)