ЛИСАБОН И ПОРТО ВАКАНЦИЯ В ПОРТУГАЛИЯ - 8 дни/ 7 нощувки

ЛИСАБОН И ПОРТО-С ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА ЕКСКУРЗИИ :НОС КАБО ДЕ РОКА, КОИМБРА, ФАТИМА, ПОРТО, СИНТРА, КАШКАИШ

8 ДНИ, 5 НОЩУВКИ В ЛИСАБОН И 2 НОЩУВКИ В ПОРТО

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА В ДНИТЕ: ЧЕТВЪРТЪК, ПЕТЪК ИЛИ СЪБОТА

Цена на човек в двойна стая при настаняване в хотел 3 звезди:: 558 евро


Цена на човек в двойна стая при настаняване в хотел 4 звезди: 654 евро

Дати на заминаване – всеки четвъртък -2017 г

1 ДЕН –четвъртък
Отпътуване от София с редовен полет на България Ер. Пристигане в Лисабон. Посрещане от фирмата Партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Eduardo 3***или Hilton Fontana 4*, (или подобен). Нощувка. (забележка: първият ден вечерята не е включена!)

2 ДЕН – петък -Лисабон
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Лисабон. Вечеря с включени напитки вода и вино. Нощувка

3 ДЕН –събота Лисабон- Обзорна обоколка (включена в цената!)
Туристическа програма в Лисабон: „Байша” - търговски квартал, който е построен по прецизно разработен геометричен план по уникална технология след земетресението през 1755 г.; главната улица на града – „Авенида де Либердаде”; кварталът „Белем”, който се намира в самото устие на река Тежу, откъдето в миналото са отплавали прочутите португалски изследователи; кулата „Белем” и манастирът „Жеронимуш”, включни в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство, шедьоври на португалската късна готика; Статуята на мореплавателите, която представлява нос на кораб, завършен с портрети на хора, допринесли за Великите географски открития - едно истинско наследство на внушителната архитектура от времето на диктатурата на Саласар. Вечеря. Нощувка
4 ДЕН – неделя : Лисабон Синтра- Нос кабо де Рока-Кашкаиш.
Закуска. Целодневна екскурзия ( включена в цената!) до нос „Кабо да Рока” - най-западната точка на Европейския континент, където „свършва Земята и започва Морето” и приказния град Синтра – средновековна кралска резиденция, която става любимо място за почивка на аристокрацията през 18 в. Туристическа програма в Синтра: приказният дворцов ансамбъл „Кинта де Регалейра”, който е създаден в началото на 20 в. и дворецът „Пена”, който наподобява приказен замък и съчетава в себе си всички архитектурни стилове. Ще имате свободно време в Синтра и време за разходка в Кашкаиш-известно рибарско селище. Екскурзията ще завърши с посещение на уникален природен феномен- окото на Дявола.
Връщане в Лисабон. Вечеря под звуците на „фадо” музика с включена напитка. Нощувка.

5 ДЕН – понеденик: Лисабон - свободен ден в Лисабон за посещение на музеи по интереси. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН вторник : Лисабон - Порто
Екскурзия до Порто- включена в цената. (разстоянието между Порто и Лисабон е около 320 км).
Ранна закуска. Заминаване за Порто. Настаняване в централно разположен хотел 3***или 4 **** Ipanema Porto . Днес ще дегустирате португалско вино портвайн, ще имате обяд в битов ресторант и круиз по река Дору.
Следва пешеходна обиколка на град Порто, наричан”северната столица” на Португалия.Порто е градът на сините плочки и сините мозайки, на сините църкви, сините следобеди окъпани в ароматно силно португалско кафе или червено вино.Вторият по големина град в страната, ще разкрие своите забележителности.
Посещение на историческата част, двореца на Борсата, църквата Свети Франциск от 13 век, трите моста над река Дору, гарата „Сао Бенто, църквата Света Богородица, Доре душ Клеригуш-най-високата камбанария в Португалия, Паметника на Хенрих Мореплавателя, разходка покрай Рибейра-един от най-живописните квартали в Порто..Следва посещение на изба, където старее най-известното португалско вино- порт-вайн и дегустация.Нощувка.
7 ДЕН- сряда- Порто.
Закуска. Свободен ден в Порто за посещения по интереси. Вечеря с напитки в хотела.Нощувка.

8 ДЕН – Четвъртък. Порто-Коимбра-Фатима-Мира де Айре-Лисабон- полет за България.
Закуска.Екскурзия до Коимбра, Фатима и Мира де Айре (включена в цената!)
Коимбра е град в Централна Португалия, третият по големина в страната след Лисабон и Порто. Той е един от най-старите и утвърдени университетски центрова не само на Иберийския полуостров, но и в цяла Европа. Коимбра пази безценни съкровища, които са истински свидетелства, че някога градът е бил част от Римската империя. От тогава са останали няколко археологически паметника, сред които един чудесно запазен акведукт. Коимбра през римския период се е наричал Еминиум. Градът става столица на Португалия в периода 1139-1260 г и по това време се развива като важен културен център. Може би връхна точка е основаването на неговия университет. След основаването на академичния център през 1290 г Коимбра започва постепенно да се превръща в голям културен център. Заради монументалната сграда и история на университета, днес тук годишно идват хиляди туристи.
Фатима- е чудотворно място, свързано с явяването на Божията майка през 1917 г, където не стихва потока от хора, идващи за изцеление на болести и изпълнение на желания. Фатима е свещен град за католиците, където на 13 май 1917 г Дева Мария се явява на три невръстни пастирчета и им разкрива три тайни за бъдещето на света. На мястото, където се е случило чудото е издигната величествена базилика „Дева Мария Фатимска”-притегателен център за милиони поклонници. Параклисът, изворът с лековита вода,тържествените меси зареждат Фатима с неописуема атмосфера, която може само да бъде почувствана на място. Разглеждане на комплекса на един от най-важните обекти на поклонение на християнството- Базиликата, Колонадата, Параклиса на Дева Мария.На 15 км от Фатима ще посетите седмото чудо на света –Пещерата „Мира де Айре”.
Трансфер до летището и полет за България в 23.50 ч.

Цената включва:
- трансфери летище-хотел-летище
- 2 нощувка със закуска в хотел 3 или 4* в Порто
- 5 нощувки със закуски в хотел 3 или 4* в Лисабон
- 6 полупансиона- обяд или вечеря
- пътуване с луксозен автобус между отделните градове
- панорамна обиколка на Порто
- панорамна обзорна обиколка на Коимбра
- панорамна обзорна обиколка на Фатима
- панорамна обзорна обиколка на Синтра
- панорамна обзорна обиколка на Кашкаиш
- панорамна обзорна обиколка на Лисабон
- екскурзоводско обслужване на руски език по време на цялата екскурзия
- медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за целия период на пребиваване

Цената не включва:
- самолетен билет и летищни такси – около 294 евро(цената на билета се фиксира при неговото издаване!)
- Туристическа такса престой в района на Лисабон- 1 евро на турист на ден. Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела.
- Входове на музеи – около 50 евро
- Бакшиши за екскурзоводите
- Разходи от личен характер

Информация:
Групата е сборна от цял свят и с обслужване на руски език. Групата се събира първата вечер и е заедно до последния ден.
Информация за хотелите по програмата се получава 4 дни преди отпътуване.

Необходими документи:
валидна лична карта за страните от Европейския Съюз; валиден международен паспорт за страните извън Европейския съюз; За деца до 18 г., пътуващи без родител/и - нотариална декларация от родителя/родителите, който не пътува.

Разписание на полета:
София - Лисабон 21:10 - 23:00
Лисабон - София 23:50 - 06:00 +1


ЛИСАБОН

НОС КАБО ДЕ РОКАКОИМБРАФАТИМАПОРТО


СИНТРА


КАШКАИШ

Хотел Eduardo 3*
   

Хотел Hilton Fontana 4*
   

Хотел Ipanema Porto 3 или 4*